37941

Yüksekova’daki Süt Fabrikası Bölgede Marka Oldu

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde üretime açılan süt işleme fabrikası kısa sürede marka oldu. Bölgede iş adamları tesisi gezmek için Yüksekova’ya geliyor. Mardin’den yola çıkan bir grup iş adamı, fabrikayı inceleyerek bilgi aldı. Günlük 30 ton süt işleme kapasiteli olan Baskın Süt Fabrikası, Doğu ve Güneydoğu’da hızla büyüyor. Hem kaliteli üretim hem de bol çeşitle dikkatleri üzerine çeken fabrikanın sahiplerinden Necip Baskın, Mardin’den gelen iş adamları heyetine fabrika hakkında bilgi verip, ürünlerden ikram etti. Baskın, “Kısa zamanda bölgemizde marka olmayı başardık. Şu an fabrikamızda yoğurt, hazır süt, beyaz peynir, ayran, kaşar peyniri, tulum peyniri ve kaymak üretiyoruz.” dedi.

Fabrikanın günlük 30 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Baskın, süt ihtiyacını yakın il ve ilçelerden karşıladıklarını söyledi. Baskın, “Günlük 7 ton Ağrı’dan süt geliyor. Diğer ihtiyaçlarımızı da çevre köylerden sağlıyoruz. Özellikle ilkbahar aylarında bölgede süt üretimi artıyor, bu da uzak yerlerden süt getirme sıkıntısından bizi kurtarıyor. Hayvancılık iyileştirilirse günlük ürettiğimizin iki katı kapasiteye çıkabiliriz.” şeklinde konuştu.

Necip Baskın, Doğu’da hayvancılık iyileştirilirse kapasitelerinin iki katına çıkarabileceklerini, bu konuda hükümetin özellikle hayvancılığı iyileştirici ataklar yapması gerektiğini vurguladı. Baskın, “Hayvancılık burada gelişirse, hem işletme olarak bize daha ucuz maliyete hammadde sağlayacak hem de üretim kapasitesini artıracaktır.” diye konuştu.

Mardin’de tanınmış büyük iş adamlarından Süleyman Akdağ ise yaptığı açıklamada, “Baskın süt fabrikasını gezdik gördük, üretim sistemlerini çok beğendik, Doğu’da böyle büyük bir süt işletmesini ilk görüyorum, Mardin’de böyle bir fabrika kurmayı planlıyoruz.” diye ifade etti.

(Sondakika - 03.10.2010)